KNX Visualisering

Het ontstaan van KNX groep B.V. is te wijten aan het ontwikkelen van een eigen KNX visualisering. Destijds nog onder de naam D-Touch visualisering is een grafische KNX bediening ontwikkeld geschikt voor gebruik op touchscreens. Een samenspel van de juiste hard- en software waren destijds het uitgangspunt van de ontwikkeling. Nu ruim vele jaren later is er aan dit principe eigenlijk niets gewijzigd. Uiteraard is zowel de hard- als software doorontwikkeld en wat betreft design is er door de jaren heen zeker ook het een en ander aangepast en steeds weer van een vernieuwd en fris uiterlijk voorzien. Zo zijn de touchscreens van rvs stalen panelen getransformeerd naar zwart en wit glazen touchscreens met het uiterlijk van een grote tablet en is de software niet meer alleen toegankelijk vanaf het touchscreen maar te bedienen vanaf een ieder apparaat voorzien van een webbrowser. Naast de visualisering voor residentiële toepassingen zijn er ook speciale layouts beschikbaar voor utiliteit of bijvoorbeeld visualisering van alarminstallaties.

De KNX visualisering voorziet uw installatie van een grafisch vormgegeven bediening in een hedendaags en flexibel design geschikt voor gebruik met een smartphone, tablet, touchscreen of pc.

De op een eenvoudige menustructuur gebaseerde systemen zijn onafhankelijk van platform, merk en type apparaat. De door KNX visualisering geleverde en op een webbrowser gebaseerde systemen zijn vrij te gebruiken op iedere smartphone, tablet, touchscreen en / of pc. Hiervoor is geen externe software vereist en ontbreekt het aan een licentiestructuur per apparaat waardoor er geen bijkomende kosten zijn.

Visualisering biedt u als gebruiker meer controle over uw installatie. Hieronder wordt u uitgelegd wat dit per apparaat als voordeel biedt.

KNX Visualisering Touchscreen / PC

Op een touchscreen kan de volledige KNX installatie worden bediend. Hier wordt veelal gebruik gemaakt van visualisering op basis van plattegronden toegepast op vaste schermen in de muur. Hierin kunnen onder andere camerabeelden worden getoond, kan de deurintercom worden beantwoord of worden audio-oplossingen geboden met integratie van bijvoorbeeld Sonos. Een vast touchscreen in de muur heeft als voordeel dat het altijd direct bereikbaar en gebruiksklaar is.

KNX Visualisering Tablet

Op een tablet kunnen wel delen van plattegronden worden gevisualiseerd. Over het algemeen wordt hier vanwege het beeldformaat en de functionaliteit echter niet van uitgegaan maar wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde knoppen visualisering.
Bij het gebruik van een tablet speelt het gemak van het bedienen van de hele woning een rol. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het instellen en opslaan van zogenaamde scènes (aansturing van meerdere lampen gelijktijdig) t.b.v. de diverse ruimtes.

KNX Visualisering Smartphone

Bij de visualisering op een smartphone gaat het vaak om een wat minder grote functionaliteit dan bij de visualisering op een touchscreen of tablet. Bij de smartphone bediening betreft het over het algemeen het benaderen van de woonomgeving of het werkobject van buitenaf, bijvoorbeeld het aansturen van een toegangspoort, klimaat of verlichting. Hierbij betreft het altijd een overzichtelijke knoppen visualisering.